Το λίπους στην κοιλιά!!!!!!

Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες στις μέρες μας δεν ψάχνουν να χάσουν τεράστιες ποσότητες λίπους. Οι περισσότερες τρέχουν στα γυμναστήρια για να έχουν ένα ωραίο σώμα.

Το λίπους στην κοιλιά αρχίζει να εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την γέννα και πριν και μετά από την εμμηνόπαυση. Φαίνεται να συμβαίνει επειδή αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών. Παρακάτω θα σας δείξουμε γιατί το λίπος που είναι αποθηκευμένω στην κοιλιακή χώρα είναι διαφορετικό από το λίπος σε άλλα μέρη του σώματος και όσο περισσότερο έχετε τόσο θα χειροτερεύει η ορμονική ανισορροπία σας.

Σε άρθρο του το μια από τις καλύτερες κλινικές του κόσμού, η Mayo Clinic, λέει:

Είτε είναι λόγο κληρονομικότητας, είτε ορμονικών αλλαγών, η αύξηση βάρους λόγου ηλικίας, πολλές γυναίκες παρατηρούν μια αύξηση του λίπους στην κιλά όσο μεγαλώνουν, και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Η αύξηση του λίπους στην κοιλιά είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος. Το περιττό λίπος στην κοιλιά αυξάνει το κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και ορισμένα τύπου καρκίνου.

Καθώς γερνάμε ο μεταβολισμός μας μειώνετε και το λίπος συσσωρεύετε πάνω μας, όπως μια αρκούδα που πέφτει σε χειμερινή νάρκη. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί και η σωστή δίαιτα και ασκήσεις μπορεί να ελαττώσουν το πρόβλημα. Αν έχετε ένα αργό μεταβολισμό πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για την αύξηση του.

Όταν οι γυναίκες εισέρχονται στην φάση της εμμηνόπαυσης το λίπος αρχίζει να αποθηκεύετε στην κοιλιά. Αυτό γιατί στην εμμηνόπαυση οι ορμόνες αλλάζουν, μειώνονται τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη. Με το να χάσετε το λίπος από την κοιλιά το σώμα σας θα σταματήσει να δημιουργεί τις λάθος ορμόνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>