Σίδηρο και βιταμίνη Β12

Αντιμετωπίστε την κούραση και την εξάντληση με σίδηρο και βιταμίνη Β12

Μήπως είναι φορές που βλέπετε ανθρώπους πολύ μεγαλύτερούς σας στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού και έχουν περισσότερη ενέργεια από εσάς; Οι πιθανές αιτίες αυτού είναι τα άτακτα γεύματα, η μη επαρκής πρόσληψη τροφής, οι διατροφικές ελλείψεις (όπως στην περίπτωση του χαμηλού σιδήρου, πρωτεΐνης και βιταμίνης B12), η έλλειψη ύπνου και ο… «εκτροχιασμένος» μεταβολισμός.

Λύση: Καταρχάς κοιμηθείτε σωστά, τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά, προκειμένου να ξεκουράσετε σώμα και πνεύμα. Εξασφαλίστε το ότι τρώτε τα γεύματά σας στην ώρα τους και φροντίστε να μην τρώτε περισσότερο ή λιγότερο από όσο πρέπει. Οι διατροφικές σας ελλείψεις μπορούν να αποφευχθούν αν εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, όπως σίδηρο, πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12. Για να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα σιδήρου, καταναλώστε πολλά πράσινα λαχανικά, συκώτι και κόκκινο κρέας (χωρίς, όμως, υπερβολές, καθώς το κόκκινο κρέας, δεν πρέπει να ξεπερνάει τη 1 φορά την εβδομάδα στη διατροφή μας). Τη βιταμίνη Β12 θα τη βρείτε σε ζωικές τροφές, όπως κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά κ.λπ. Όσοι δεν τρώνε κρέας, θα πρέπει να λαμβάνουν τα παραπάνω από το γάλα, το τυρί, το κότατζ τσιζ κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>