Τι ειναι τα BCAA ?

Τι ειναι τα BCAA ?


Τα BCAA με αγγλικη ονομασια Branched Chain Amino Acids στα Ελληνικα διακλαδισμένα αμινοξέα είναι τα τρία αμινοξεα,η L-βαλίνη, η L-λευκίνη και η L-ισολευκίνη που είναι σημαντικά για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυικων κυττάρων και ιδιαιτέρα όταν ο αθλητης ακολουθεί μια δίαιτα οχι πλουσια σε υδατάνθρακες με σκοπό να μειώσει το σωματικό του λίπος.
Τα BCAA μεταξύ άλλων ειναι σημαντικά για την αναγέννηση και την συντήρηση του μυϊκού ιστού. Κατά την προπόνηση ή τον αγωνα με λιγα λογια κατά τη διάρκεια μεγάλης σωματικής καταπίεσης,οταν τα ενεργειακά αποθέματα του σώματος δεν επαρκούν, τότε ο οργανισμος χρησιμοποιει τα BCAA‘s σας πρόσθετη πηγή ενέργειας.
Τα BCAA πρωτου την προπονηση χρησιμοποιουνται για την παραγωγή ενεργείας κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μετα την προπονηση για μυικη αποκατάσταση.Τα BCAA’s βοηθανε ετσι ωστε ο αθλητης να εχει μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη αντοχή και ταχύτερη ανάκαμψη από τις εντατικές του προπονήσεις και επιπλεουν πετυχενουν την αντικαταβολική και αναβολική δράση.
Αν λοιπόν σας λείπει δύναμη και ενεργεία πρωτου και κατά τη διάρκεια της προπόνησης και δε θέλετε να καταναλώνετε επιπλέον υδατάνθρακες,τοτε μια πολυ καλη λυση ειναι τα BCAA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>